Kbt i Luleå

Vill du få kbt och dessutom bor här i Luleå? Då ska du definitivt prova att gå till den psykolog och psykoterapeut som jag gick till. Där fick jag hjälp och jag kände att jag blev bekräftad och tagen på allvar. Det är en kvinna som håller i den här behandlingen och det är så lätt att prata med henne. Inget stelt eller någon som tittar på klockan och knackar i bordet och säger att nu är det slut för idag och vi får inte gå en sekund över tiden… Nej, här var det verkligen annorlunda. 

Det har också hjälpt mig att inte ha självmordstankar på grund av min borderline. Efter kbt kan jag leva med mina tankar bättre och utan att känna så mycket smärta att jag vill dö vissa dagar. Jag behöver inte längre vara skrämd av mina känslor, för det är trots allt bara känslor och jag behöver inte agera på dem. Innan handlade jag mycket på impulser och skar mig i armarna. Idag kan avleda mig själv och det är tack vare att jag har gått på kbt.

Jag hade kbt tre gånger i veckan i sammanlagt 9 månader varefter psykologen rådde att det skulle räcka för tillfället. Jag tror dock att kbt är väldigt individuellt, vissa stannar på mer behandlingar för vissa och färre för andra, beroende på hur långt de har kommit i sina problem. Det var svårt i början men blev lättare med tiden. Jag kämpar fortfarande ibland men det hjälpte mig att komma bort från den plats där allt verkade svart eller vitt hela tiden… även saker som inte var det. Så har jag fortfarande tryggheten att jag har en kontakt på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning och kan alltid ringa till min sjuksköterska där jag känner att jag behöver det. Men det händer nästan aldrig.